להבטחת איכות השמן, יש לכל עץ בכרם מספר אישי ומתבצע מיפוי ומעקב אחר הטיפול והיבול של כול עץ ועץ. לאורך שנים, העצים והשטח סביבם מקבלים דישון, חיפוי, כיסוח עישביה וגיזום וכן מתבצע מעקב שוטף אחר מזיקים ומחלות.
אנו מתייחסים למקום כאל שמורת טבע ומקפידים הקפדה יתרה על הנגיעה העדינה בשטח. לקראת השלב שבו העץ מתחיל לבנות שמן בפרי אנחנו מבצעים השקיית עזר למנוע כניסה של העצים לעקה המכונה "הבשלת אונס".
כאשר מגיע הסתיו ואנו מתקרבים לעונת המסיק, מתבצעת כול 10 ימים אנליזה של דגימות פרי לקביעת מועד אידיאלי לתחילת המסיק. המסיק מתבצע באמצעות מנערות פניאומטיות ונטענות ע"י צוות מיומן. היבול של כול עץ נמדד ומתועד בגליון המעקב אחר כול עץ ועץ בכרם. הזיתים מובלים לבית הבד בארגזים מאווררים (ולא בדולבים), השמן נעצר בבית בד אורגני "ארזים" שבמושב רם און.
תהליך מיצוי השמן מתבצע ביום המסיק כאשר מיד לאחר המיצוי, השמן מאוחסן במיכלי נירוסטה אטומים בואקום. בשלב זה השמן עובר דרך מסנן מיוחד המורכב מ-40 דפי סינון תהליך המבטיח את איכות השמן לאורך כול שנת השימוש הקרובה. מילוי ואריזה מתבצעים באמצעות מכונת מילוי חצי אוטומטית והמארז נאטם באמצעות פקק מיוחד שמאפשר מזיגה נוחה בשימוש.
דן חמיצר, עמוס וכמן, הדי שמואלי, אורי נוי, יוקי גיל, מיכל סרנוף, שאולי סרנוף, עופר מעוז, ישי עצמון.
מתנדבים בוועד שומרי הכרם – אגודה שיתופית עין הוד